Dance for Health Academy

Stilstand is achteruitgang. Als we niet blijven ontwikkelen en prikkelen dan verwordt een dansles tot een herhaling van bewegingen, oefeningen en verliest het zijn effectiviteit. Nieuwe impulsen zijn nodig om dansers uit hun comfortzone te halen en hun creativiteit verder te stimuleren.

Binnen de Dance for Health Academy leiden we dansdocenten op en scholen we bestaande docenten bij volgens de nieuwste ontwikkelingen uit het vakgebeid. Daarnaast doen we binnen het Huis voor Dans & Gezondheid samen met onze dansers, docenten en experts artistiek onderzoek om onze dansprogramma’s te verbeteren.

Opleidingen

Docenten opleiding

Heb jij ervaring en affiniteit met dansen en lesgeven en heb je interesse om Dance for Health docent te worden?

We zoeken gelijkgestemden met een afgeronde dansopleiding of bewegingstherapeuten die ervaring en affiniteit hebben met dans en lesgeven.

Cursus: Dans als tool voor Fysiotherapie

Woensdag 16 & donderdag 17 januari 2019
Dinsdag 5 & woensdag 6 maart 2019
Dinsdag 9 & woensdag 10 april 2019
Dinsdag 2 & woensdag 3 juli 2019

Geaccrediteerd voor 12 punten door KNGF

Heb je ook wel mensen in je praktijk die moeilijk in beweging te krijgen zijn? Die met moeite je opdrachten uitvoeren door jou te kopiëren in de spiegel, maar eenmaal thuis aangekomen geen idee hebben hoe dit herhalen? In de 2-daagse cursus van Dance for Health leer je hoe je technieken uit de dans kunt toepassen in de oefentherapie.

Huis voor Dans & Gezondheid

Het Huis voor Dans & Gezondheid is een kennisplatform waarin artistiek onderzoek plaatsvindt met én door experts, dansdocenten en dansers die elkaar niet alleen treffen in de wekelijkse lessen, maar ook in onderzoeksprogramma’s. In het huis is onderzoek niet iets dat zich achter de schermen afspeelt en een hoge mate van abstractie kent, maar is concreet, actief, zichtbaar, toegankelijk en direct toepasbaar.