Op donderdag 12 januari is documentairemaakster Eva Sjerps samen met producent Interakt gestart met de opnames van de film ‘Met alles wat er is’ (werktitel), over de bijzondere dansers van Dance for Health. 12 weken lang zal zij een groep dansers volgen die elke donderdag samen komen om te dansen in het gebouw van het Scapino Ballet in Rotterdam. Ten midden van professionele balletdansers volgt de camera deze groep, met in het bijzonder drie mensen, die hun eigen kracht in de lessen (her)ontdekken en via dans hun leven met Parkinson naar hun eigen hand proberen te zetten; met alles wat er is.

De film laat zien hoe de realiteit van hun ziekte gepaard gaat met fysieke en mentale uitdagingen. En zij tegelijkertijd tijdens het dansen steeds vaker vrijheid en levensvreugde ervaren. Het wordt een visuele film over de universele worsteling om ten volle te leven met alle obstakels die er zijn. Hierbij kan de kijker de ervaringen van de dansers van dichtbij meebeleven.

Filmmaakster Eva Sjerps heeft zelf in moeilijke tijden de vreugde van dans ervaren en raakte geïnspireerd door de moed, warmte en humor van de dansers van Dance for Health. Vanwege deze bijzondere raakvlakken is besloten om de handen ineen te slaan voor deze film.

Eva Sjerps (1982) heeft een achtergrond in zowel de journalistiek, als in de audiovisuele kunst. Ze behaalde haar bachelor in de richting film, aan de Koninklijke Academie voor de Schone Kunsten in Gent. Eerder werkte zij aan haar documentaire ‘Cocon’ (2015 Nederlands Film Festival, NPODoc) en deed zij camerwerk voor o.a. ‘Schrijvers van de Lage Landen: Tommy Wieringa’ (2015).

Deze film van 25 minuten wordt gemaakt in het kader van Teledoc Campus in samenwerking met AVRO/TROS en producent Interakt.