Nieuws

Dans jij met ons mee op Wereld Parkinson Dag?

Op de avond van 11 april is niemand patiënt en zijn we allemaal dansers in het beroemde Zwanenmeer. Live op het toneel of op het scherm in een virtuele dansvoorstelling.

Het Zwanenmeer gaat over liefde en verloochening, maar bovenal staat het symbool voor de voortdurende strijd in het leven: schoonheid versus toegankelijkheid. Het gaat niet alleen over wat we zien, maar vooral ook over wat we voelen en verbeelden. Laat jij ook jouw schoonheid zien?

Wereldwijd hebben circa 10 miljoen mensen parkinson en dan is niets meer vanzelfsprekend. Voor hen gaan dagelijkse dingen als lopen, eten, tandenpoetsen of schrijven niet altijd gemakkelijk. Dansen is dan misschien het laatste waar je aan denkt. Toch helpt dans juist om je weer even sterk en vrij te voelen. Met ‘Mag ik deze dans van u?’ willen we graag laten zien dat dansen weer plezier geeft in simpelweg bewegen.

Programma:
19.00 uur    inloop
19.30 uur    gezamenlijk dansen op Het Zwanenmeer met intermezzo’s van professionele dansers van onder andere Scapino Ballet
20.30 uur    dansen en borrel in de Foyer
21.30 uur    einde
locatie: Rotterdamse Schouwburg

Toegang is gratis. Reserveer om zeker te zijn van je plek via:
kassa@rotterdamseschouwburg.nl
of 010-411 8110 (van ma t/m za 14:00-17:00)
https://www.rotterdamseschouwburg.nl/agenda/5051/Stichting_Dance_for_Health_Scapino_Ballet_Rotterdam_Het_Nationale_Ballet_/Mag_ik_deze_dans_van_u_/