Mag ik deze dans van u?

Wereldwijd hebben circa 10 miljoen mensen de ziekte van Parkinson. En dan is niets meer vanzelfsprekend. Voor hen gaan dagelijkse dingen als lopen, eten, tandenpoetsen of schrijven niet altijd gemakkelijk. Dansen is dan het laatste waar je als parkinsonpatiënt aan denkt. Toch helpt dans juist om je weer even sterk en vrij te voelen. Met de campagne ‘Mag ik deze dans van u?’ willen we graag laten zien dat dansen weer plezier geeft in simpelweg bewegen. 

Video’s van over de wereld

Met de campagne nodigde we iedereen uit in beweging te komen, “met ons” te dansen en zo de kracht van dans te laten zien. We vroegen mensen om een stukje dans te filmen en naar ons op te sturen. Thema was Het Zwanenmeer, het ballet der balletten dat symbool staat voor de voortdurende strijd in het leven: schoonheid versus vergankelijkheid. Bekijk hier de inzendingen van enthousiastelingen over de hele wereld:


Compilatie video

De bijdragen zijn gebundeld tot een geheel in deze mooie compilatie video waardoor weer een nieuwe choreografie ontstaat:

Wereld Parkinson Dag – Aftermovie

De grand finale van de campagne was een live performance op 11 april 2016 tijdens Wereld Parkinson Dag. Iedereen – met of zonder parkinson – kon meedoen. Hier ging bovenstaande compilatie video in premiere, kwam Dr. Agnita Boon aan het woord, gaf Scapino Ballet Rotterdam een optreden uit hun voorstelling ‘Pas de Deux’ en dansten bezoekers een gezamenlijke interpretatie van Het Zwanenmeer onder leiding van DFH programmamaker Andrew Greenwood. Dat zag er zo uit: