Nieuws

Masterclass David Leventhal & Danielle Teale 

Op zaterdag 28 & zondag 29 juli organiseert Dance for Health twee speciale masterclasses met niemand minder dan David Leventhal, grondlegger van de wereldwijde methode voor Dans & Parkinson.

Bij mensen die leven met ziektes als Parkinson, reuma en MS leiden de beperkingen, chronisch en progressief, tot een kleiner wordende wereld. Dance for Health werkt vanuit de visie dat iedereen, ongeacht de mogelijkheden en beperkingen, ertoe doet en altijd kan proberen zelf de regie te houden. In de dansles dagen we uit de mogelijkheden te onderzoeken en het vertrouwen het lijf te herwinnen.

Vanuit dit kader zullen Internationale experts Danielle Teale en David Leventhal in Rotterdam twee eendaagse trainingen geven, waarin je op interactieve wijze de kunst van de Parkinson dansprogramma’s gaat verkennen.

Je zult werken met dansrepertoire uit Londen en New York als artistieke inspiratie om te vertalen naar eigen thema’s en concepten. Gericht op het stimuleren van creativiteit, om in een co-creatie de danser te begeleiden tot zijn eigen vrije beweging. Je zult samen creatieve opdrachten uitvoeren, waarin je kennis en ervaringen uitwisselt en je leert over de laatste ontwikkelingen op het gebied van dans en Parkinson.

Als grondlegger en artistiek leider van Dance for PD in New York, stond David Leventhal aan de wieg van de wereldwijde ontwikkeling van dans voor mensen met Parkinson.  Al meer dan 250 organisaties in 25 landen, waaronder Dance for Health volgden zijn initiatief.

In Groot-Brittannië volgde Danielle Teale, expert op het gebied van ‘community dance’. Met de start van het dans voor Parkinson programma bij het English National Ballet en het Dance for Parkinson’s Partnership UK waar zij ook hoofddocent is.

Zaterdag 28 juli| 10.00 – 17.00 uur

Zondag 29 juli| 10.00 – 17.00 uur

Prijs: eendaagse workshop €165,- ex. BTW incl. lunch

Taal: Engels

Meer info en tickets zijn te vinden op www.danceforhealth.nl/masterclass

 

Speciale ledenactie: 

Speciaal voor Dance for Health leden is er tijdens deze twee dagen een aangepast programma. Beide dagen kun je als danser een workshop volgen tussen 11.30 uur en 13.30 uur onder leiding van David Leventhal. Voor deze workshop betaal je inclusief lunch de speciale ledenprijs van €45,- incl. BTW.

Geef je als danser op via deze link