Creatieve masterclass: Developing dance vocabulary beyond limits

by David Leventhal & Danielle Teale
International experts in dance for Parkinson’s

Bij mensen die leven met ziektes als Parkinson, reuma en MS leiden de beperkingen, chronisch en progressief, tot een kleiner wordende wereld. Dance for Health werkt vanuit de visie dat iedereen, ongeacht de mogelijkheden en beperkingen, ertoe doet en altijd kan proberen zelf de regie te houden. In de dansles dagen we uit de mogelijkheden te onderzoeken en het vertrouwen het lijf te herwinnen.

Vanuit dit kader zullen Internationale experts Danielle Teale en David Leventhal in Rotterdam twee eendaagse trainingen geven, waarin je op interactieve wijze de kunst van de Parkinson dansprogramma’s gaat verkennen.

Je zult werken met dansrepertoire uit Londen en New York als artistieke inspiratie om te vertalen naar eigen thema’s en concepten. Gericht op het stimuleren van creativiteit, om in een co-creatie de danser te begeleiden tot zijn eigen vrije beweging. Je zult samen creatieve opdrachten uitvoeren, waarin je kennis en ervaringen uitwisselt en je leert over de laatste ontwikkelingen op het gebied van dans en Parkinson.

Als grondlegger en artistiek leider van Dance for PD in New York, stond David Leventhal aan de wieg van de wereldwijde ontwikkeling van dans voor mensen met Parkinson.  Al meer dan 250 organisaties in 25 landen, waaronder Dance for Health volgden zijn initiatief.

In Groot-Brittannië volgde Danielle Teale, expert op het gebied van ‘community dance’. Met de start van het dans voor Parkinson programma bij het English National Ballet en het Dance for Parkinson’s Partnership UK waar zij ook hoofddocent is.

Programma

9:30 Inloop

10.00 Workshop 1 – Repertoire en creatief materiaal

11.30 Dansles met Dance for Health dansers

13.00 – 14.00 Lunch

14.00 Workshop 2 – Creatieve oefeningen en improvisatie

15.30 Workshop 3 – Muziek gebruiken als bron voor creativiteit

17.00 Borrel

Uiterlijke inschrijfdatum: 17 juli

Prijs: eendaagse workshop €165,- ex. BTW

Taal: Engels

Verhouding praktijk/theorie: 70/30

Lunch: Inbegrepen

Locatie: Katshoek 33, 3032 AE, Rotterdam

Datum: zaterdag 28 juli en/of Zondag 29 juli

Let op: I.v.m. het Rotterdamse Zomercarnaval is het centrum van Rotterdam dit weekend minder goed bereikbaar. De straten Hofplein, Weena en Coolsingel zijn geheel of gedeeltelijk afgesloten. Met de auto is Dance for Health het beste te bereiken vanaf de ringweg Noord, afslag 14 ‘Centrum’. Volg daarna de S112 richting Hofplein en sla net voor Hofplein af naar links de Heer Bokelweg op. Vervolgens ligt aan de rechterkant ‘Station Hofplein’. De ingang van Dance for Health ligt aan de Katshoek nr. 33. 

Kijk voor een compleet overzicht van de bereikbaarheid op de website van de gemeente. 

Aanmelden

Aanhef
De heerMevrouw

Naam

Adres

Postcode & woonplaats

E-mailadres

Telefoon

Datum

Bericht

Allergie informatie voor lunch