Dance for Health in de media

Mag ik deze dans van u?

Samen met communicatiebedrijf BRAND ontwikkelde Dance for Health in 2016 de campagne “Mag ik deze dans van u?”. Met deze campagne nodigde we iedereen uit in beweging te komen, met ons te dansen en zo de kracht van dans te laten zien. We riepen mensen op om filmpjes in te zenden waarop zij hun dans toonden. Het thema was ‘Het Zwanenmeer’; het ballet der balletten dat symbool staat voor de voortdurende strijd in het leven: schoonheid versus vergankelijkheid. Bekijk hier de campagne-film en de daarop volgende inzendingen van enthousiastelingen van over de hele wereld.

Kunst op recept

In aflevering 2 van ‘Krasse Kunst’, kunst op recept leggen experts uit hoe kunst positief een bijdrage kan leveren aan gezondheid. Geen medicijnen, maar een doorverwijzing naar kunst!

Bij bijvoorbeeld ouderen zijn bepaalde delen van de hersenen kwetsbaar. Het beste medicijn is de hersenen uit te dagen, nieuwe dingen te doen, die je nooit eerder hebt gedaan. Kunst leent zich daar uitstekend voor. In de film wordt aandacht besteedt aan het werk en de dansprogramma’s van Dance for Health. Danseres Hennie Waasdijk verteld hoe dans haar leven met reuma heeft verandert.

‘Dansen was mijn redding’ – RTL LATE NIGHT

Dance for Health initiator Marc Vlemmix vertelt bij RTL LATE NIGHT hoe zijn wereld een aantal jaar geleden instortte toen hij op zijn 37e te horen kreeg dat hij de ziekte van Parkinson had. Tot hij iets wonderlijks ontdekte: dansen. “Het is mijn redding geweest, het was voor het eerst dat ik het harnas van Parkinson niet voelde.” Marc vertelt over zijn levensmissie om lotgenoten met Parkinson ook aan het dansen te krijgen.

Documentaire MS les, Radio 1

Voor Radio 1 maakte Saar Slegers en Marieke Drost een documentaire over dansen met een hersenziekte en het onderzoek naar de effecten hiervan welke gedaan wordt door de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Neurowetenschapper Hanneke Hulst onderzoekt of ballet ingezet kan worden als therapie tegen MS.

Film: ‘Met alles wat er is’ (AVROTROS)

Eva Sjerps maakte in co-productie met AVROTROS de film ‘Met alles wat er is’. Een intieme observatie van Vier mensen met de ziekte van Parkinson die ondanks hun grote moeite met bewegen, de uitdaging aan gaan om te dansen. Ieder van hen gaat op zijn eigen manier op zoek naar zijn mogelijkheden en levensvreugde.

De gehele film is te zien op NPO Start. 

Reumapatiënte danst om zich beter te voelen – 010nu OPEN Rotterdam

De 27-jarige Marieke danst mee in de danslessen voor reuma in Rotterdam. Door het dansen voelt zij zich beter en heeft ze minder last van haar chronische klachten, zoals pijn en weinig energie. Lokale omroep OPEN Rotterdam volgde haar van haar huis naar de wekelijkse les.