Dansen in Groningen bij Club Guy & Roni

Aanstaande zaterdag 17 maart start de eerste Dance for Health les voor MS in de stad Groningen. Met deze eerste les is de uitrol van onze lessen in het noorden van het land een feit. 

De lessen worden gegeven door docenten Lianne Jacobs en Saskia Kamphuis bij onze officiële nieuwe danspartner Club Guy & Roni.

Lees verder!

Een maand op proef in Oegstgeest

Vanaf 5 februari danslessen voor MS, Parkinson en reuma in Oegstgeest. In navolging van een succesvolle Dance for Health-masterclass met choreografe Krisztina de Châtel afgelopen najaar, zullen er vanaf maandag 5 februari lessen plaatsvinden in Oegstgeest. Dankzij de medewerking van Elise Tupker van Cultuurhuis de Paulus zullen er bij wijze van proef een maand lang lessen worden gehouden in het oude kerkgebouw aan de Warmonderweg 2 in Oegstgeest. Na deze maand wordt er bij voldoende belangstelling gekeken naar een permanente les in Oegstgeest. 

Lees verder!

Nu ook lessen voor reuma in Arnhem

Naast de les voor Parkinson bij partner Introdans kan er vanaf 6 februari ook gedanst worden in een les speciaal voor reuma in Arnhem. Docente Natalie Lewin zal vanaf dan elke dinsdagmiddag van 13:30 tot 14:30 uur een les verzorgen midden in het centrum van de stad, in Cultuurgebouw de Rozet (Kortestraat 16). 

Lees verder!

Vanaf het nieuwe jaar ook dansen in Dordrecht

Docenten Melissa Kramer en Saskia Hanewinckel starten maandag 8 januari met een wekelijkse les van Dance for Health in Dordrecht. De les zal plaatsvinden in de Oude School aan de Dubbelsteynlaan West 74, 3319 EM in Dordrecht. 

Lees verder!

Dansen met DJ Jean en choreograaf Itamar Serussi

Ook dit jaar is Dance for Health weer aanwezig op het Amsterdam Dance Event (ADE). Op vrijdag 20 oktober barst om 13:00 uur het dansfeest los met muziek van DJ Jean. In de foyer van de Pathé City Bioscoop aan het Leidseplein in Amsterdam zal choreograaf Itamar Serussi (Scapino Ballet Rotterdam) de speciale dansles begeleiden.

Lees verder!

Spaar met Albert Heijn voor gratis proeflessen

Met de Albert Heijn Sportactie kun je tot eind deze week sparen voor gratis proeflessen bij Dance for Health. Een leuke manier om gratis en vrijblijvend bij al onze lessen in Nederland te ervaren wat dans voor jou kan betekenen! 

De volle spaarkaart kan t/m 1 oktober worden ingeleverd bij de kassa’s van Albert Heijn. Daarna krijg je een unieke code waarmee je lessen van Dance for Health kunt boeken op de site: www.ahsportactie.nl 

Lees verder!

Opening seizoen Rotterdam met speciale lessen

Het nieuwe dansseizoen gaat in Rotterdam van start met twee bijzondere danslessen. Londens expert op het gebied van dans en Parkinson komt lesgeven in de studio van Dance for Health en ter ere van de opening van het nieuwe seizoen van Scapino Ballet Rotterdam dansen professionele dansers mee in een Dance for Health les.

Lees verder!

Dance for Health danst op kamermuziek in Twente

Dans en muziek heeft een positieve werking op het ziektebeeld van MS en Parkinson. Om hiervoor aandacht te vragen organiseren Dance for Health en het Valeruis Ensemble op zaterdag 20 mei een speciale middag in Hengelo. Met een choreografie van Wilma Vreeling zullen dansers van stichting Dance for Health uit Amsterdam en Enschede hun kunsten…

Lees verder!

Open les op 24 mei in Nijmegen

Dansen met Parkinson kan nu ook in Nijmegen!  Op woensdag 24 mei om 11:00 uur is er een open les waarbij iedereen aan kan deelnemen. Daarna zal er een wekelijkse Dance for Health-les plaatsvinden op woensdagochtend van 11:00u tot 12:15u in Balletstudio Daniëlle, Molenveldlaan 80 (achterzijde van de Kazerne). Iedereen wie wil ervaren wat dansen kan betekenen…

Lees verder!

Educatie, ontwikkelen en delen


Het afgelopen jaar hebben we bij Dance for Health hard gewerkt aan een verdiepingsslag van ons educatieprogramma voor docenten, een ontwikkeling die nooit af zal zijn. In samenwerking met onze docenten en dansers en de inbreng van professionele experts hebben we onze visie en methode nog duidelijker omschreven: wat uniek en speciaal is aan ons programma.

Lees verder!