Nieuws

Samen de dansvloer op met Introdans

De afgelopen maanden hebben de deelnemers van de lessen bij Introdans in Arnhem, maar ook op locatie in Apeldoorn, Borne, Deventer, Rijssen, Zutphen en Zwolle gewerkt op basis van de choreografie Loin van Sidi Larbi Cherkaoui. Op donderdag 21 juni zullen de verschillende groepen hun bewerking van dit internationaal bejubelde stuk tonen. Loin gaat over afstand, afstand tussen individuen, landen en culturen, maar ook over wat ons mensen bindt en hoe we afstanden kunnen overbruggen.

De uitvoering zal plaatsvinden in de vorm van een open les en is voor iedereen toegankelijk. Met dit initiatief hopen Introdans en Dance for Health ook een brug te slaan tussen de danswereld en het medische veld en meer bewustzijn te creëren rondom chronische bewegingsbeperkingen zoals Parkinson.

 

Loin door Dance for Health & Introdans

Donderdag 21 juni | 11.15 uur – 12.30 uur

Academiehuis – Grote Kerk, Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle

Gratis toegang | Meer informatie via: www.danceforhealth.nl / info@danceforhealth.nl

 

Introdans & Dance for Health 

Stichting Dance for Health werkt al jaren samen met partner Introdans vanuit de visie dat niemand aan de zijlijn hoeft te staan en dat iedereen, ongeacht zijn beperkingen, ertoe doet én altijd zelf het heft in eigen hand kan houden.

Introdans geeft op een creatieve, verrassende wijze een eigentijdse invulling aan ballet. Wervelend, de zwaartekracht tartend, nemen zij iedereen mee in de totaalbeleving van dans. Introdans gelooft dat de taal van dans zó universeel is dat dit hele generaties bindt en in beweging brengt. Dit doen zij door aansluiting te houden met een breed publiek en met hen actief de verbinding aan te gaan. De samenwerking met Dance for Health valt goed binnen hun programma waarin ze voorstellingen dansen voor jong & oud(er) en activiteiten en projecten organiseren voor heel veel verschillende doelgroepen. Want Introdans beweegt je.