Overig

Vernissage tentoonstelling INSIDE OUT

Dansers van Dance for Health tonen hun levenskunst

Zondag 18 september opent de tentoonstelling INSIDE OUT met creaties van dansers van Dance for Health. Tijdens de vernissage kan de bezoeker ervaren wat kunst kan betekenen voor je welzijn. De tentoonstelling zal hierna nog vier zondagen te bezoeken zijn: 25 september en 2, 9 en 16 oktober tussen 15:00 en 18:00 uur in galerie Chinnoe-Vlemmix, Katshoek 33 in Rotterdam.

INSIDE OUT laat zien wat creativiteit kan doen wanneer je dagelijks moet leven met een bewegingsbeperking. Van binnenuit laten de dansers zien wat kunst en dans voor hen betekent. INSIDE OUT gaat over het moment van werkelijk ‘zijn’ en van het uitdrukking geven aan jezelf via het lichaam. Zo wordt danskunst de bron voor levenskunst.

“We dagen onze dansers uit hun creativiteit aan te spreken en hun eigen mogelijkheden te (her)ontdekken” – Marc Vlemmix, initiator Dance for Health en eigenaar galerie Chinnoe-Vlemmix

Dance for Health is een organisatie die bewegingsprogramma’s aanbiedt. Binnen de lessen staat de mens en zijn mogelijkheden centraal. “Met de danskunst als bron prikkelen we onze dansers om nieuwsgierig te zijn, zich te verwonderen en grenzen te verleggen.” Aldus Marc Vlemmix. Na zijn diagnose met de ziekte Parkinson zette hij zijn kennis en contacten in de danswereld in voor het oprichten van Dance for Health. Hiernaast runt hij samen met zijn partner Rosan Chinnoe ook galerie Chinnoe-Vlemmix.

INSIDE OUT

Zondag 25 september, 2 oktober, 9 oktober en 16 oktober. 15.00 tot 18.00 uur, Galerie Chinnoe-Vlemmix, Katshoek 33 (hofbogen) Rotterdam

Vernissage: Zondag 18 september 15:00 uur