Nieuws

Vitaal Dansen – Havenpolikliniek Rotterdam

Vanaf 4 oktober 2018

Speciale danslessen voor mensen die zich op oudere leeftijd vitaal willen blijven voelen

Vitaliteit is belangrijk bij een gezond leven. Zeker als je op oudere leeftijd nog langer thuis wil wonen is het belangrijk om je fit te voelen. Bij de Havenpolikliniek kan vanaf 4 oktober elke donderdagmiddag gedanst worden in een speciale dans- en bewegingsles van Dance for Health.

Dance for Health biedt met speciaal ontwikkelde bewegingsprogramma’s iedereen de mogelijkheid om zich gezonder en fitter te voelen. Heb je het advies gekregen van je huisarts of specialist om meer te bewegen? Dan is dit een leuk alternatief op sport, fitness of oefentherapie. In de lessen wordt gewerkt met een combinatie van kennis en ervaring uit de moderne dans, klassiek ballet en fysiotherapie. De ervaring leert dat dansen in een groep drempelverlagend werkt om regelmatiger te bewegen.

Locatie
Havenpolikliniek Rotterdam
(voormalig Havenziekenhuis)

Fysiotherapie oefenzaal, kamer 5522

Haringvliet 2
3011 TD Rotterdam

Lestijden
De lessen zijn wekelijks op donderdagmiddag van 15.00 tot 16.00 uur.


De dansprogramma’s van Dance for Health zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor mensen met een chronische bewegingsbeperking, zoals Parkinson, Reuma en MS. Samen met de Havenpolikliniek start een proef met lessen voor de oudere Rotterdammer. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk, dansen en bewegen is immers voor iedereen gezond. Van 4 oktober tot 20 december zullen er 12 weken lang elke donderdag van 15.00 tot 16.00 uur danslessen zijn in de Havenpolikliniek (voorheen Havenziekenhuis). Na de proefperiode wordt gekeken of de lessen permanent aangeboden kunnen worden.

Vraag een gratis proefles aan

Docent

 

Annemarie Labinjo

“Dans verbindt, geeft energie en maakt blij. Dance for Health staat voor mij voor de kracht van je lichaam ervaren op een prettige en plezierige manier. Hierdoor worden mogelijkheden gecreëerd waardoor je je beter, fitter en energieker kan gaan voelen.”

Lidmaatschap
Wekelijks dansen kan voor €35,- per maand. Je kunt ook samen met je partner, zoon/dochter of mantelzorger komen met het speciale partner lidmaatschap voor €55,- per maand. Danservaring is niet nodig. De lessen kunnen een aanvulling zijn op andere bewegingsprogramma’s zoals fysiotherapie of zwemmen.

Nieuwsgierig?
Het is altijd mogelijk een gratis proefles te volgen. Stuur hiervoor een mail met je contactgegevens en de stad van je keuze via het contactformulier.